Van ZZP'er naar samenwerken...

Van ZZP'er naar samenwerken...

Ha beste lezers! Via Google ben ik terecht gekomen op dit leuke platform en ik heb een kort verhaal dat ik met jullie zou willen delen.

  

Samenwerken

Ik ben een man van 27 jaar en van beroep online marketeer. 4 jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf gestart omdat ik werken aan een bureauzijde niet prettig vond (enorme werkdruk, een baas die alleen maar geld wilde verdienen etc.). Ik besloot dat ik beter functioneerde zonder iemand die op mijn vingers keek en startte mijn eigen bedrijf. De beste keuze tot nu toe geweest in mijn leven met heel veel mooie ervaringen. Echter is er één nadeel aan voor jezelf werken: je raakt eraan gewend niet meer te hoeven overleggen. Ik ben zelf iemand met een heldere visie. Ik zie iets en daar wil ik vervolgens naartoe werken. Als ZZP'er is er niemand die daar tegenin gaat of met een ander idee komt. Nu ben ik 2,5 jaar geleden een vrouw tegengekomen die graag met mij een bedrijfsconcept uit wilde werken. Deze vrouw, Simone, was een retraitegever en wilde graag een retraitesite gaan neerzetten maar wist niet hoe ze dat moest doen. Ik besloot haar te ondersteuenen en een website voor haar te bouwen. 

Al snel begonnen de triggers... Ik wilde de ene kant op met de site en Simone wilde de andere kant op. Ik, met mijn ervaring als online marketeer, kon mijn keuzes goed onderbouwen waar Simone haar keuzes voornamelijk baseerde op haar onderbuik. En dat verschil kwam veel vaker terug. Ik onderneem voornamelijk vanuit de mannelijke energie: doelen stellen, deadlines afspreken, omzet realiseren en doorknallen. Simone echter, onderneemt meer vanuit haar gevoel: werken op de flow, emotionele aspect belichten etc. Ik kon hier aan het begin echt helemaal niks mee haha! Dit zorgde voor veel irritatie en al snel zag ik Simone als 'last' in plaats van dat ik haar kracht kon zien. Ik zag haar als iemand die contstant tegenstribbelde en moeiljke vragen stelde. Door de dynamiek die ontstond kregen Simone en ik vaak ruzies en dit kwam het platform niet ten goede. We gooide uiteindelijk de kaarten open en besloten een goed gesprek te hebben: waar ging het mis? Al snel zagen we dat we gewoon erg verschillen in wie we zijn als persoon. We hebben hetzelfde doel, maar een andere manier om deze te behalen. We besloten een coaching sessie te doen om hier wat dieper op in te duiken en dit heeft ons veel gebracht. Na deze coaching zag ik dat Simone veel waarde hecht aan haar flow volgen, en Simone zag in dat ik communicatie heel belangrijk vind. We begonnen vloeiender samen te werken en elkaar als aanvulling te zien in plaats van dat we elkaar zagen als 'zeurpiet'. 

We zijn nu ruim 2,5 jaar aan het samenwerken en we zijn dan ook trots op het eindresultaat: www.retraites-nederland.nl. Wij voelen zelf de harmonie mooi terug in het platform en hopen dat anderen dit ook terug zien! 

 

Groetjes, Jeroen

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

  • Mooi verhaal Jeroen! Ik ben HR/PR coach en ik werk zo eco-logisch mogelijk. Naast mijn consultancy bedrijf ben ik ook remote transformational heler. Ik zou het leuk vinden om samen te werken, ik zit in België. Warme groet, Mir.
  • Hi Robert! Dank voor de reactie en het warme welkom :-)
  • Hallo Jeroen en Simone, Welkom bij Spiritueel Ondernemers Netwerk. Wat een mooi verhaal over samenwerken (zo herkenbaar). Tevens een mooie inspiratie boodschap voor onze leden, want ik denk dat we veel meer kunnen samenwerken dan we denken.
    Hartelijke groet,
    Robert Jan
    Beheerder SON
This reply was deleted.