Gender

Male


Location

Utrecht


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Sinds 1 juli 2009 ben ik zelfstandig ondernemer onder de handelsnamen: GIO gezins coach GIO trainingen GIO percussie workshops GIO staat voor Gids Intrinsieke Ouderoplossingen. GIO staat voor Gelijkwaardigheid In Omgang GIO staat voor Gezamenlijke Instrumentale Orientatie De diensten die ik aanbied zijn: - Het begeleiden van gezinnen rond kinderen met diagnoses als ADHD, ODD, PDD-Nos etc. Mijn methodiek is erop gercht om de aandachtsfocus binnen het gezin te transformeren van de problemen naar de kwaliteiten en kansen van iedereen binnen het gezin. Op die manier komt het gezin in zijn kracht te staan en kan zelf de oplossingen aandragen. Mijn methodiek is gebaseerd op het gedachtegoed van onder andere: Zen, geweldloos communiceren (Marshall Rosenberg), kernkwadranten (Daniel Ofman), Avatar (Harry Palmer), spiegelogie (Willem de Ridder), contextuele hulpverlening (Nagy) en eigen kracht conferentie (Mike Doolan). - Naast gezinnen, begeleid ik ook ouders en/of kinderen apart volgens dezelfde methode. - Sinds december 2008 ben ik Avatar Master en geef ik Avatar bewustzijntrainingen. Tijdens de 9 daagse ervaringsgerichte training leert de cursist hoe zijn/haar bewustzijn eigenlijk werkt en krijgt alle middelen in handen, om het leven vorm te geven zoals hij/zij het wil ervaren en te discreeren wat hij/zij niet meer wil ervaren. De 9 daagse training kan ook in delen (3) worden gevolgd. - samen met een ervaringsdeskundige, Maaike Kruijsen, (die ook op het spiritueelondernemersnetwerk te vinden is!) geef ik voorlichtingsavonden over ADHD, met de titel "Wie heeft er ADHD, onze kinderen, of onze samenleving?" Tijdens deze lezing belichten we de diverse visies over ADHD, en mijn eigen visie zonder een oordeel te willen uitspreken. We willen wel een ander geluid laten horen! - Dan geef ik ook workshops percussie aan groepen kinderen, volwassenen of gemengd, waarbij het accent ligt op het afstemmen op elkaar, het plezier van het samen spelen en de verbinding, die helend kan werken, zoals steeds vaker wordt gezien. - Als laatste ben ik ook beschikbaar voor het werken met jongeren in projecten die gericht zijn op het begeleiden in en op zoek gaan naar de kansen en kwaliteiten van de jongeren. In het aanbieden van deze diensten ga ik niet concurrerend te werk, maar zoek ik de samenwerking met andere jeugdzorgaanbieders, zowel traditioneel als alternatief. Ik maak dus graag contact met andere jeugzorgaanbieders!


Wat is je website?

https://www.jeugdzorgvuldig.nl


extra website

https://jeugdhulp.hyves.nl/adres/


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

De groei in bewustwording van wie ik werkelijk ben, los van alle uiterlijk opgebouwde schijn van mijn ego. Niet om mijn ego te bestrijden, maar te aanvaarden als deel van mezelf en toch andere keuzes kunnen maken. Elk moment dat me dat lukt, is er een van bewust zijn, aanwezig in het hier en nu en met liefde vanuit het hart. Het ontwikkelen van deze vaardigheid vind ik erg belangrijk, want ik ben ervan overtuigd, dat wij op weg zijn naar een wereld van eenheid en liefde.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Zo'n 18 jaar geleden ben ik allereerst voorzichtig teruggereisd naar mijn roots om te onderzoeken waarom ik steeds tegen dezelfde muur op liep? Toen ik 9 jaar geleden het verleden en de gevolgen daarvan voor mezelf op een rij had, kwam ik te werken in de jeugdhulpverlening. Ik kwam in een stroomversnelling, want de jongeren waarmee ik werkte, waren spiegels, die me het meest over mezelf hebben geleerd. Vooral hoe ik als "volwassene" op kinderlijke wijze elke keer gelijk moest hebben. Dan komt er een moment, dat ik "toevallig" net de juiste boeken tegenkom, waarin ik bevestiging vond voor de inzichten die ik gekregen had. Als laatste wil ik noemen, dat ik m.i.v. juni 2008 door mijn toenmalige werkgever op non actief ben gezet in verband met een visieverschil. Vanaf dat moment ben ik in een spirituele "wervelstorm" terecht gekomen via allerlei workshops, healings, weekenden en tenslotte de Avatar bewustzijnstrainingen, die me alles hebben gegeven wat ik nodig heb om mijn leven te leiden zoals ik dat wil en waardoor ik me vele malen gelukkiger voel in een totaal nieuw gecreeerde wereld.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

In mijn werk probeer ik de ander te laten zijn wie hij of zij is met volledige aanvaarding van de persoon. Niet ik, maar de ander is degene die zelf de oplossing voor zijn "uitdaging" aandraagt. Elk oordeel over de ander, zit in mij en is een projectie, waar ik weer van kan leren. De enige manier waarop mijn dienstverlening goed kan werken, is om het als een proces te zien, waarin zowel door mij als de ander(en) wordt geleerd. Met deze wetenschap ben ik, vanuit dienstbaarheid, in staat de ander te motiveren en inspireren tot het vinden van zijn eigen kracht.


Mijn advies/quote aan anderen:

Als je iets wilt veranderen, begin dan bij jezelf.


Gio Vogelaar left a comment for Marijke Kuipers
"Een keertje Skypen is prima, Marijke. Momenteel erg druk maar in de 2e helft van de maand lijkt me een goed idee?
 
Hartelijke groet,
 
Gio"
Mar 3, 2013
Gio Vogelaar left a comment for Marijke Kuipers
"Hoi Marijke,
Ik heb op de 20e maart al een ander evenement " alle kinderen gelukkig in het onderwijs", dus ik denk niet dat het haalbaar is. Ik wens je heel veel succes toe!

Hartelijke groet,

Gio"
Feb 28, 2013
Gio Vogelaar left a comment for Marijke Kuipers
"Hoi Marijke,

Ja, ik ga weer optreden. Dit keer niet als drummer maar als percussionist. Wordt weer geweldig.
De lezing van afgelopen zondag was een succes. Er waren 40 mensen op af gekomen, van diverse pluimage. Er werd behoorlijk genetwerkt en…"
Jun 3, 2010
Gio Vogelaar left a comment for Marijke Kuipers
"Hoi Marijke,

Je zit dus ook op dit netwerk. Ik ook al een tijd, al ben ik te weinig actief in verband met tijdgebrek. Komt nog wel. Aanstaande twee weken ga ik naar Terschelling vakantie vieren tijdens het Oerolfestival. Lijkt me leuk, daarna weer…"
Jun 3, 2010
Gio Vogelaar left a comment for Elleke
"Hoi Elleke,

Afgelopen vrijdag is mijn ondernemingsplan goedgekeurd en ben ik per 1 juli gestart met zelfstandig ondernemen met behoud van uitkering tot en met december 2009. Kan ik dus nog lekker ontwikkelen en aan een site wordt gewerkt.

Ik hou…"
Jul 6, 2009
Gio Vogelaar left a comment for Elleke
"Hoi Elleke,

Leuk je hier te ontmoeten. Alles goed met jou en je zus?

Morgen moet ik mijn bedrijfsplan inleveren bij het UWV. Als het wordt goedgekeurd, kan ik starten als zelfstandig ondernemer met behoud van uitkering voor de eerste 6 maanden.…"
Jun 29, 2009
Gio Vogelaar left a comment for wim eussen
"Hallo Wim,

Lijkt me leuk elkaar eens te ontmoeten. Ben momenteel wel erg druk met het schrijven van mijn ondernemingsplan en ga volgende week dinsdag 9 juni t/m 23 juni naar Terschelling om met een Australische band, die hun drummer moeten missen,…"
Jun 1, 2009
Gio Vogelaar left a comment for Rick Bekker
"Hoi Rick,

Bedankt voor je reactie. Je bent dus wel weer aan het werk. Lijkt me een goed plan om je studie goed af te ronden, want dat geeft je weer een stukje extra power.
Als Cas terug is uit Schotland, kom ik weer een keertje naar Rotterdam. Effe…"
Apr 23, 2009
Gio Vogelaar left a comment for Jolanda Simons
"Hallo Jolanda,

Mijn excuses voor de late reactie. Bedankt voor vriendelijke aanbod.
Ik heb zojuist jouw site over Creascopie bezocht en wat ik daar zo links en rechts aan informatie heb gelezen boeit me in hoge mate. Vooral ook het feit dat jij…"
Apr 6, 2009
Gio Vogelaar left a comment for Rick Bekker
"Hoi Rick,

Jij ook al hier? Geweldig! Hoe is het gesprek op je werk afgelopen? Volgens mij ga jij ook knopen doorhakken. Vanaf volgende week zondag zit ik weer 14 dagen in Orlando, Avatar Wizard cursus. Schijnt het neusje van de zalm te zijn en als…"
Feb 6, 2009
Gio Vogelaar left a comment for Raguel
"Hallo Raguel,

Dank voor je berichtje. Ik heb me aangemeld als lid van de Vrije Omroep en wens je heel veel succes toe!

Hartelijke groet,

Gio"
Nov 25, 2008
Gio Vogelaar left a comment for Lidia van der Klei
"Hoi Lidia,

Zou je mij je e-mail adres even kunnen mailen, zodat ik jou mijn gegevens en de routebeschrijving kan doorgeven?

Vriendelijke groet,

Gio"
Nov 25, 2008
Gio Vogelaar left a comment for Lidia van der Klei
"Hallo Lidia,

Tweede poging, want ik had net een bericht achtergelaten maar kan het nergens terugvinden.
Hartelijk bedankt voor je uitnodiging, die ik vorige week al had geaccepteerd. Ik bedacht me net, dat ik nog niet gereageerd had, dus vandaar…"
Oct 28, 2008
Gio Vogelaar left a comment for Lidia van der Klei
"Hallo Lidia,

Je hebt je vorige week bij mij aangemeld om vriend te worden en ik was blij verrast. Ik heb het toen meteen geaccepteerd, maar kom er achter, dat ik je nog geen reactie had geschreven. Vandaar dit wat late bericht.

Ik hoop mensen te…"
Oct 28, 2008
More…