Gender

Male


Location

Utrecht


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Sinds 1 juli 2009 ben ik zelfstandig ondernemer onder de handelsnamen: GIO gezins coach GIO trainingen GIO percussie workshops GIO staat voor Gids Intrinsieke Ouderoplossingen. GIO staat voor Gelijkwaardigheid In Omgang GIO staat voor Gezamenlijke Instrumentale Orientatie De diensten die ik aanbied zijn: - Het begeleiden van gezinnen rond kinderen met diagnoses als ADHD, ODD, PDD-Nos etc. Mijn methodiek is erop gercht om de aandachtsfocus binnen het gezin te transformeren van de problemen naar de kwaliteiten en kansen van iedereen binnen het gezin. Op die manier komt het gezin in zijn kracht te staan en kan zelf de oplossingen aandragen. Mijn methodiek is gebaseerd op het gedachtegoed van onder andere: Zen, geweldloos communiceren (Marshall Rosenberg), kernkwadranten (Daniel Ofman), Avatar (Harry Palmer), spiegelogie (Willem de Ridder), contextuele hulpverlening (Nagy) en eigen kracht conferentie (Mike Doolan). - Naast gezinnen, begeleid ik ook ouders en/of kinderen apart volgens dezelfde methode. - Sinds december 2008 ben ik Avatar Master en geef ik Avatar bewustzijntrainingen. Tijdens de 9 daagse ervaringsgerichte training leert de cursist hoe zijn/haar bewustzijn eigenlijk werkt en krijgt alle middelen in handen, om het leven vorm te geven zoals hij/zij het wil ervaren en te discreeren wat hij/zij niet meer wil ervaren. De 9 daagse training kan ook in delen (3) worden gevolgd. - samen met een ervaringsdeskundige, Maaike Kruijsen, (die ook op het spiritueelondernemersnetwerk te vinden is!) geef ik voorlichtingsavonden over ADHD, met de titel "Wie heeft er ADHD, onze kinderen, of onze samenleving?" Tijdens deze lezing belichten we de diverse visies over ADHD, en mijn eigen visie zonder een oordeel te willen uitspreken. We willen wel een ander geluid laten horen! - Dan geef ik ook workshops percussie aan groepen kinderen, volwassenen of gemengd, waarbij het accent ligt op het afstemmen op elkaar, het plezier van het samen spelen en de verbinding, die helend kan werken, zoals steeds vaker wordt gezien. - Als laatste ben ik ook beschikbaar voor het werken met jongeren in projecten die gericht zijn op het begeleiden in en op zoek gaan naar de kansen en kwaliteiten van de jongeren. In het aanbieden van deze diensten ga ik niet concurrerend te werk, maar zoek ik de samenwerking met andere jeugdzorgaanbieders, zowel traditioneel als alternatief. Ik maak dus graag contact met andere jeugzorgaanbieders!


Wat is je website?

http://www.jeugdzorgvuldig.nl


extra website

http://jeugdhulp.hyves.nl/adres/


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

De groei in bewustwording van wie ik werkelijk ben, los van alle uiterlijk opgebouwde schijn van mijn ego. Niet om mijn ego te bestrijden, maar te aanvaarden als deel van mezelf en toch andere keuzes kunnen maken. Elk moment dat me dat lukt, is er een van bewust zijn, aanwezig in het hier en nu en met liefde vanuit het hart. Het ontwikkelen van deze vaardigheid vind ik erg belangrijk, want ik ben ervan overtuigd, dat wij op weg zijn naar een wereld van eenheid en liefde.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Zo'n 18 jaar geleden ben ik allereerst voorzichtig teruggereisd naar mijn roots om te onderzoeken waarom ik steeds tegen dezelfde muur op liep? Toen ik 9 jaar geleden het verleden en de gevolgen daarvan voor mezelf op een rij had, kwam ik te werken in de jeugdhulpverlening. Ik kwam in een stroomversnelling, want de jongeren waarmee ik werkte, waren spiegels, die me het meest over mezelf hebben geleerd. Vooral hoe ik als "volwassene" op kinderlijke wijze elke keer gelijk moest hebben. Dan komt er een moment, dat ik "toevallig" net de juiste boeken tegenkom, waarin ik bevestiging vond voor de inzichten die ik gekregen had. Als laatste wil ik noemen, dat ik m.i.v. juni 2008 door mijn toenmalige werkgever op non actief ben gezet in verband met een visieverschil. Vanaf dat moment ben ik in een spirituele "wervelstorm" terecht gekomen via allerlei workshops, healings, weekenden en tenslotte de Avatar bewustzijnstrainingen, die me alles hebben gegeven wat ik nodig heb om mijn leven te leiden zoals ik dat wil en waardoor ik me vele malen gelukkiger voel in een totaal nieuw gecreeerde wereld.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

In mijn werk probeer ik de ander te laten zijn wie hij of zij is met volledige aanvaarding van de persoon. Niet ik, maar de ander is degene die zelf de oplossing voor zijn "uitdaging" aandraagt. Elk oordeel over de ander, zit in mij en is een projectie, waar ik weer van kan leren. De enige manier waarop mijn dienstverlening goed kan werken, is om het als een proces te zien, waarin zowel door mij als de ander(en) wordt geleerd. Met deze wetenschap ben ik, vanuit dienstbaarheid, in staat de ander te motiveren en inspireren tot het vinden van zijn eigen kracht.


Mijn advies/quote aan anderen:

Als je iets wilt veranderen, begin dan bij jezelf.


Gio Vogelaar published events
Apr 29
Gio Vogelaar posted a discussion in Mededelingen van leden
Lezing “ADHD, Autisme, Dyslexie… probleem of gave?” Zeg je wel eens: “Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig iets mankeert?”Heb je wel eens het gevoel dat niet onze kinderen gek geworden zijn, maar dat de samenleving minder begripvol lijkt?Zet je we…
Sep 2, 2014
Gio Vogelaar left a comment for Marijke Kuipers
"Een keertje Skypen is prima, Marijke. Momenteel erg druk maar in de 2e helft van de maand lijkt me een goed idee?
 
Hartelijke groet,
 
Gio"
Mar 3, 2013
Gio Vogelaar left a comment for Marijke Kuipers
"Hoi Marijke,
Ik heb op de 20e maart al een ander evenement " alle kinderen gelukkig in het onderwijs", dus ik denk niet dat het haalbaar is. Ik wens je heel veel succes toe!

Hartelijke groet,

Gio"
Feb 28, 2013
Gio Vogelaar posted a discussion in Mededelingen van leden
Culemborg 20 maart 2012. Lezing:  “ADHD, Autisme, Dyslexie……., probleem of gave?” En wat zijn de invloeden van deze labels op onze kinderen?-  Denk je wel eens: "Kunnen die kinderen nog wel iets goed doen?"-  Zeg je wel eens: "Het lijkt wel of ieder…
Mar 2, 2012
Gio Vogelaar posted discussions in Mededelingen van leden
Jan 7, 2012
Gio Vogelaar posted discussions in Mededelingen van leden
Oct 24, 2011
Gio Vogelaar posted a discussion in Mededelingen van leden
Wil je eens zien en horen, waartoe ervaringsdeskundigen met zo’n “label” in staat zijn?Heb je wel eens het gevoel dat niet onze jeugd gek geworden is, maar dat de samenleving minder begripvol lijkt?Heb je een positieve instelling en geloof je in opl…
Oct 4, 2011
Gio Vogelaar posted a discussion in Mededelingen van leden
Wil je eens zien en horen, waartoe ervaringsdeskundigen met zo’n “label” in staat zijn?Heb je wel eens het gevoel dat niet onze jeugd gek geworden is, maar dat de samenleving minder begripvol lijkt? Heb je een positieve instelling en geloof je in op…
Aug 28, 2011
Gio Vogelaar commented on Theo Buijsrogge's event Netwerkbijeenkomst Spiritueel Ondernemers Netwerk
"Ik kan er helaas niet bij zijn, maar wens alle aanwezigen een vruchtbare dag toe!
 
Hartelijke groet,
 
Gio Vogelaar"
Mar 14, 2011
Gio Vogelaar left a comment for Marijke Kuipers
"Hoi Marijke,

Ja, ik ga weer optreden. Dit keer niet als drummer maar als percussionist. Wordt weer geweldig.
De lezing van afgelopen zondag was een succes. Er waren 40 mensen op af gekomen, van diverse pluimage. Er werd behoorlijk genetwerkt en ied…"
Jun 3, 2010
Gio Vogelaar left a comment for Marijke Kuipers
"Hoi Marijke,

Je zit dus ook op dit netwerk. Ik ook al een tijd, al ben ik te weinig actief in verband met tijdgebrek. Komt nog wel. Aanstaande twee weken ga ik naar Terschelling vakantie vieren tijdens het Oerolfestival. Lijkt me leuk, daarna weer…"
Jun 3, 2010
Gio Vogelaar posted a discussion in Mededelingen van leden
Graag wilde ik jullie attent maken op een lezing die ik samen met Maaike Kruijsen, een ervaringsdeskundige geef. Maaike heeft op het internaat gewoond waar ik heb gewerkt. Je hoort tegenwoordig vaak de termen ADHD en Autisme vallen.Wat houdt het eig…
Jan 26, 2010
Gio Vogelaar left a comment for Elleke
"Hoi Elleke,

Afgelopen vrijdag is mijn ondernemingsplan goedgekeurd en ben ik per 1 juli gestart met zelfstandig ondernemen met behoud van uitkering tot en met december 2009. Kan ik dus nog lekker ontwikkelen en aan een site wordt gewerkt.

Ik hou j…"
Jul 6, 2009
Gio Vogelaar left a comment for Elleke
"Hoi Elleke,

Leuk je hier te ontmoeten. Alles goed met jou en je zus?

Morgen moet ik mijn bedrijfsplan inleveren bij het UWV. Als het wordt goedgekeurd, kan ik starten als zelfstandig ondernemer met behoud van uitkering voor de eerste 6 maanden. Sp…"
Jun 29, 2009
Gio Vogelaar left a comment for wim eussen
"Hallo Wim,

Lijkt me leuk elkaar eens te ontmoeten. Ben momenteel wel erg druk met het schrijven van mijn ondernemingsplan en ga volgende week dinsdag 9 juni t/m 23 juni naar Terschelling om met een Australische band, die hun drummer moeten missen,…"
Jun 1, 2009
More…