Gender

Male


Location

Utrecht


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Sinds 1 juli 2009 ben ik zelfstandig ondernemer onder de handelsnamen: GIO gezins coach GIO trainingen GIO percussie workshops GIO staat voor Gids Intrinsieke Ouderoplossingen. GIO staat voor Gelijkwaardigheid In Omgang GIO staat voor Gezamenlijke Instrumentale Orientatie De diensten die ik aanbied zijn: - Het begeleiden van gezinnen rond kinderen met diagnoses als ADHD, ODD, PDD-Nos etc. Mijn methodiek is erop gercht om de aandachtsfocus binnen het gezin te transformeren van de problemen naar de kwaliteiten en kansen van iedereen binnen het gezin. Op die manier komt het gezin in zijn kracht te staan en kan zelf de oplossingen aandragen. Mijn methodiek is gebaseerd op het gedachtegoed van onder andere: Zen, geweldloos communiceren (Marshall Rosenberg), kernkwadranten (Daniel Ofman), Avatar (Harry Palmer), spiegelogie (Willem de Ridder), contextuele hulpverlening (Nagy) en eigen kracht conferentie (Mike Doolan). - Naast gezinnen, begeleid ik ook ouders en/of kinderen apart volgens dezelfde methode. - Sinds december 2008 ben ik Avatar Master en geef ik Avatar bewustzijntrainingen. Tijdens de 9 daagse ervaringsgerichte training leert de cursist hoe zijn/haar bewustzijn eigenlijk werkt en krijgt alle middelen in handen, om het leven vorm te geven zoals hij/zij het wil ervaren en te discreeren wat hij/zij niet meer wil ervaren. De 9 daagse training kan ook in delen (3) worden gevolgd. - samen met een ervaringsdeskundige, Maaike Kruijsen, (die ook op het spiritueelondernemersnetwerk te vinden is!) geef ik voorlichtingsavonden over ADHD, met de titel "Wie heeft er ADHD, onze kinderen, of onze samenleving?" Tijdens deze lezing belichten we de diverse visies over ADHD, en mijn eigen visie zonder een oordeel te willen uitspreken. We willen wel een ander geluid laten horen! - Dan geef ik ook workshops percussie aan groepen kinderen, volwassenen of gemengd, waarbij het accent ligt op het afstemmen op elkaar, het plezier van het samen spelen en de verbinding, die helend kan werken, zoals steeds vaker wordt gezien. - Als laatste ben ik ook beschikbaar voor het werken met jongeren in projecten die gericht zijn op het begeleiden in en op zoek gaan naar de kansen en kwaliteiten van de jongeren. In het aanbieden van deze diensten ga ik niet concurrerend te werk, maar zoek ik de samenwerking met andere jeugdzorgaanbieders, zowel traditioneel als alternatief. Ik maak dus graag contact met andere jeugzorgaanbieders!


Wat is je website?

https://www.jeugdzorgvuldig.nl


extra website

https://jeugdhulp.hyves.nl/adres/


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

De groei in bewustwording van wie ik werkelijk ben, los van alle uiterlijk opgebouwde schijn van mijn ego. Niet om mijn ego te bestrijden, maar te aanvaarden als deel van mezelf en toch andere keuzes kunnen maken. Elk moment dat me dat lukt, is er een van bewust zijn, aanwezig in het hier en nu en met liefde vanuit het hart. Het ontwikkelen van deze vaardigheid vind ik erg belangrijk, want ik ben ervan overtuigd, dat wij op weg zijn naar een wereld van eenheid en liefde.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Zo'n 18 jaar geleden ben ik allereerst voorzichtig teruggereisd naar mijn roots om te onderzoeken waarom ik steeds tegen dezelfde muur op liep? Toen ik 9 jaar geleden het verleden en de gevolgen daarvan voor mezelf op een rij had, kwam ik te werken in de jeugdhulpverlening. Ik kwam in een stroomversnelling, want de jongeren waarmee ik werkte, waren spiegels, die me het meest over mezelf hebben geleerd. Vooral hoe ik als "volwassene" op kinderlijke wijze elke keer gelijk moest hebben. Dan komt er een moment, dat ik "toevallig" net de juiste boeken tegenkom, waarin ik bevestiging vond voor de inzichten die ik gekregen had. Als laatste wil ik noemen, dat ik m.i.v. juni 2008 door mijn toenmalige werkgever op non actief ben gezet in verband met een visieverschil. Vanaf dat moment ben ik in een spirituele "wervelstorm" terecht gekomen via allerlei workshops, healings, weekenden en tenslotte de Avatar bewustzijnstrainingen, die me alles hebben gegeven wat ik nodig heb om mijn leven te leiden zoals ik dat wil en waardoor ik me vele malen gelukkiger voel in een totaal nieuw gecreeerde wereld.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

In mijn werk probeer ik de ander te laten zijn wie hij of zij is met volledige aanvaarding van de persoon. Niet ik, maar de ander is degene die zelf de oplossing voor zijn "uitdaging" aandraagt. Elk oordeel over de ander, zit in mij en is een projectie, waar ik weer van kan leren. De enige manier waarop mijn dienstverlening goed kan werken, is om het als een proces te zien, waarin zowel door mij als de ander(en) wordt geleerd. Met deze wetenschap ben ik, vanuit dienstbaarheid, in staat de ander te motiveren en inspireren tot het vinden van zijn eigen kracht.


Mijn advies/quote aan anderen:

Als je iets wilt veranderen, begin dan bij jezelf.


Andy van de Poel replied to Andy van de Poel's discussion Skriebels behandelen de chakra's in Mededelingen van leden
"Dit kristal heeft inmiddels zijn weg gevonden naar een nieuwsgierige eigenaar die zich enorm aangetrokken voelde door de werking ervan.
Het open kristal uur elke woensdagavond is een uitgelezen kans om je nieuwsgierigheid de ruimte te…"
Jan 26
Lies Kruiniger replied to Lies Kruiniger's discussion Verslag netwerkbijeenkomst 31 aug 2020: In gesprek met je ogen    
"Dankje wel voor het compliment, Theo.

Het was een feest van herkenning, realiseer ik mij.
Wordt nog eens bevestigd door het artikel van Roos dat jij meestuurt.
Echt balsem voor de ziel!

Zo maar een paar steekwoorden:
Het lichaam liegt nooit (…"
Sep 2, 2020
Theo Buijsrogge replied to Lies Kruiniger's discussion Verslag netwerkbijeenkomst 31 aug 2020: In gesprek met je ogen    
"Wat een mooie impressie heb je geschreven. Dankjewel
Roos citeerde uit dit artikel: 'Wat oogcontact met je doet, hoe we het inzetten en ervaren'. Hier is de link: https://buildingconversation.nl/community-item/wat-oogcontact-met-j..."
Sep 2, 2020
Robert Jan de Roo commented on Theo Buijsrogge's event SON Netwerkbijeenkomst: In gesprek met je Ogen
"Je kunt met mij mee (en terug)rijden, ik kom vanaf Almere over de A27
laat maar weten wat je wilt. Robert Jan 06 20 44 44 34"
Aug 28, 2020
Carola van Os commented on Theo Buijsrogge's event SON Netwerkbijeenkomst: In gesprek met je Ogen
"Aah vergeten..
Ik woon in Laren NH
Warme groet
Carola"
Aug 27, 2020
Theo Buijsrogge commented on Theo Buijsrogge's event SON Netwerkbijeenkomst: In gesprek met je Ogen
"Carola,
Vermeld even waar je vandaan komt, dan kunnen andere deelnemers beoordelen of je mee kunt en dan naar jou reageren"
Aug 27, 2020
Carola van Os commented on Theo Buijsrogge's event SON Netwerkbijeenkomst: In gesprek met je Ogen
"Hallo,
Is het nog mogelijk om met een andere deelnemer te carpoolen voor de " ogenworkshop" aanstaande maandag?
En hoe kan ik daar contact over maken?
Ik kijk naar de workshop uit!
Carola Vanos"
Aug 27, 2020
Ingeborg Beuzel commented on Theo Buijsrogge's blog post 10 tips voor spiritueel ondernemen
"Wow! wat een fantastisch stuk! Heel fijn om bepaalde bevestigingen te lezen. Dit zou iedereen toe moeten passen. Het maakt het leven heel veel lichter en liefdevoller."
Jun 12, 2020
Marian van Es commented on Mertine Middelkoop's event Purpose reis naar Gambia "Find and live your purpose"
"Deze reis is een geweldige ervaring die iedere ondernemer zichzelf zou moeten gunnen: onderdompeling in een andere cultuur geeft een boost aan je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling"
Jun 7, 2020
Gio Vogelaar published events
Apr 29, 2020
Mertine Middelkoop commented on Mertine Middelkoop's event Purpose reis naar Gambia "Find and live your purpose"
"Kijk voor meer informatie, testimonials van eerdere deelnemers, foto's op https://www.mercademy.nl/masterclass-retraite-journey/
De opbrengst komt ten goede aan de lokale trainers en kansarme jongeren van stichting YEPafrica  yepafrica.org/"
Mar 2, 2020
John Schmeitz replied to Robert Jan de Roo's discussion Verslag netwerkbijeenkomst 17 februari 2020 'Start met jezelf'
"Dank voor het mooie verslag Robert Jan."
Feb 18, 2020
Theo Buijsrogge commented on Lia Smits's blog post Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb
"Inspirerend! Dank voor het delen van je ervaring."
Feb 9, 2020
Theo Buijsrogge commented on Theo Buijsrogge's event SON Netwerkbijeenkomst: Start met jeZelf
"Hoi Lauree,Leuk dat je meedoet.Je kunt hierboven gewoon aanklikken dat je 'Bijwoont'.Ik zet je in ieder geval op mijn lijst. Zorg je voor betaling volgens bovenstaande link?Tot snel,Theo"
Feb 3, 2020
Lauree Lynn Sine Crystal Bed commented on Theo Buijsrogge's event SON Netwerkbijeenkomst: Start met jeZelf
"Hello, 
Ik wil a.u.b. aanmelden voor de 17 feb. workshop.
groetjes,
Lauree Sine"
Jan 30, 2020
Kim van der Wal replied to Kim van der Wal's discussion Op zoek naar Bramco Pieters
"Hoi Kim, 
Ik heb inderdaad wel eens van een Bramco Pieters gehoord, hij woont in Breda, zegt je dat iets?
Ik hoor het wel.
Kim van der Wal"
Jan 8, 2020
More…