Gender

Male


Location

Schiedam, Zuid-Holland


Birthday:

January 22


Age:

71


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Personal Coaching en Counseling - Life Coaching - Executive en management counseling - NLP en Transpersoonlijke Coaching & Counseling - Intuïtieve Coaching


Wat is je website?

http://www.keesvanderstel.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Mijn levensmissie is 'wakker worden'. De expressie van mijn missie is er te zijn voor anderen om hen middels (trans)persoonlijke coaching en counseling behulpzaam te zijn op hun professionele, persoonlijke en spirituele ontwikkelingspad en daartoe alle talenten in te zetten die ik ter beschikking heb. Het gaat mij hierbij om begeleiding vanuit mijn hart - open en met emphatie- met de toevoeging dat deze begeleiding volledig geworteld is in een 'onbewust bekwame rationaliteit', zeg maar transrationaliteit.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Er is een innerlijk 'moeten' dat mij drijft mezelf te blijven ontplooien op het gebied van spiritualiteit en doorgedreven persoonlijke en professionele ontwikkeling. In dat kader past de keuze voor het beroep van personal coach. Een achterliggende outcome is op een spontane en natuurlijke manier 'spiritueel leraar' en tegelijkertijd 'spiritueel leerling' te zijn. Mijn spirituele voorbeeld is de Dalai Lama en dan specifiek de Boeddha in hem. Een bijzondere rol is weggelegd voor Eric Schneider, die momenteel mijn leraar in Transpersoonlijke Coaching en Counseling is.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Op grond van mijn ervaring en belangstelling bied ik toegevoegde waarde aan leiders die de uitdaging willen aangaan spirituele waarden een belangrijke plaats te geven in hun leven en hun organisatie. Denk daarbij aan authenticiteit, bezieling, duurzaamheid, ecologie, mededogen, verantwoordelijkheid, verbondenheid, vertrouwen en vriendschap.


Mijn advies/quote aan anderen:

Wie zijn hart volgt kan de hele wereld aan.


Kees van der Stel published events
Apr 29
Kees van der Stel left a comment for Workshops in Frankrijk
"Dag Yolande. Ik heb het ook net elders geschreven. 13 mailtjes heb ik inmiddels van je.
Ik zit er niet op te wachten. Wil je aub stoppen?
 
Groeten, Kees"
Nov 30, 2013
Kees van der Stel replied to Angelique van 't Riet's discussion Spiritualiteit benoemen in het bedrijfsleven of juist niet? in Mededelingen van leden
"Beste Angelique.
'Spiritualiteit' is een containerbegrip. Alleen de definitie die Theo gebruikt op dit Platform is al heel breed geformuleerd.
Nagenoeg iedereen heeft zijn eigen definitie of gevoel erover.
Het begrip kan tot vele misverstanden…"
Sep 15, 2011
Kees van der Stel replied to Johannes Veerenhuis-Lens's discussion Aut ipse, aut non?
"Dag Johannes. Ik heb grote bewondering voor je en naar mijn mening heb je precies het juiste gedaan op het juiste moment.
En je zetel opgeven zou ik nooit doen. Je bent gekozen. Punt uit. Ik vind jouw standpunt een prachtig voorbeeld van toegepaste…"
Aug 28, 2011
Kees van der Stel posted a discussion
Een aantal mensen 'zien' of 'weten' dat er een transformatie van het materiële tijdperk naar het spirituele tijdperk gaat komen of reeds gaande is. Zelf heb ik door studie, uitwisseling, oefening, reflectie en stilte het paradigma van deze grote…
Feb 25, 2011
Kees van der Stel replied to Theo Buijsrogge's discussion Wie richt zich specifiek op coaching/begeleiding van startende ondernemers?
"Hallo Theo,
Deze doelgroep past goed bij mij. Ik coach graag ondernemers en ondernemende mensen. Ik vind het met name prettig om dertigers te begeleiden en zeker als ze groeien in bewustzijn en belangstelling hebben voor spirituele waarden. Zie mijn…"
Jul 9, 2010
Kees van der Stel replied to Bert-Jan Wiegeraad's discussion Het einde van de ziel
"Hi Ronald,

Je neemt geen blad voor de mond. Ik weet dat nog uit eerdere discussies.
Ik denk dat degene die de discussie vanaf het begin ook (!) op de groep SON op Linkedin heeft gezet daar absoluut een positieve intentie mee heeft gehad. Om dat…"
Jul 9, 2010
Kees van der Stel replied to Bert-Jan Wiegeraad's discussion Het einde van de ziel
"Hi Roland,
Ha, ha.........Om je uit de droom te helpen. De discussie loopt al vanaf de eerste of tweede reactie op de Linkedin groep. Je dicht jezelf teveel eer toe als je denkt dat mensen hier weglopen omdat ze niet meer verder zouden durven…"
Jul 8, 2010
Kees van der Stel replied to Bert-Jan Wiegeraad's discussion Het einde van de ziel
"Ik heb deze reactie ook op de groep SON op Linkedin gezet.

Bert-Jan,

Bedankt voor je bijdrage. Ik vind er veel op af te dingen.
Je beschrijft in mijn ogen niet de ziel maar het (collectieve) geheugen of een equivalent daarvan. De ziel laat zich in…"
Jul 4, 2010
Kees van der Stel replied to wilfred leonardo bastiani's discussion Wat is creativiteit. Is het een succes- of een faalfactor binnen organisaties ? Staat succes voor vrijheid en falen voor inflexibele controle en regelgeving ? in Mededelingen van leden
"Sorry Wilfried. Je laatste respons is abacadabra voor mij. Ik begrijp er echt helemaal niets van. Groet, Kees

wilfred leonardo bastiani zei:Creativiteit als Oplossend Vermogen.Ook binnen het oplossend vermogen kennen we gradaties. Dat geldt zowel…"
Mar 12, 2010
Kees van der Stel replied to wilfred leonardo bastiani's discussion Wat is creativiteit. Is het een succes- of een faalfactor binnen organisaties ? Staat succes voor vrijheid en falen voor inflexibele controle en regelgeving ? in Mededelingen van leden
"Hallo Wilfred,
Een korte reactie op deze niet gemakkelijke vraag. Ik breng hem even in verband met mijn nieuwe bewustzijnsontwikkelingsprogramma (STILTE!) dat ik momenteel in de markt zet.

Ik ben er van overtuigd dat als een mens in staat is echt…"
Mar 12, 2010
Kees van der Stel replied to Theo Buijsrogge's discussion Inspirerende bijeenkomsten Spiritueel Ondernemers Netwerk?
"Ha Theo,
Lijkt mij een goed plan.
2 tot 3 keer per seizoen lijkt me leuk en zinvol.
Het aantal fysieke netwerkbijeenkomsten groeit in mijn digitale netwerk als kool. Je bent dus niet de enige.
Locatie: in het Rotterdamse is ook niet verkeerd.…"
Mar 4, 2010
Kees van der Stel replied to Kees van der Stel's discussion SPIRITUALITEIT.....................een gat in de markt!
"Marie-Bernadette,
Bedankt! Voor mij is het duidelijk wat je zegt en ik ben het helemaal met je eens.

De bewustzijnsontwikkelingsdoelstelling van mijn STILTE! Programma sluit naadloos aan op jouw zinsnede:

"ZELF DE MOEITE TE NEMEN OM STIL TE STAAN…"
Feb 20, 2010
Kees van der Stel posted a discussion
Onderstaand een discussiebijdrage van Marie-Bernadette Engering die ik met haar toestemming doorplaats op deze site. Marie Bernadette schrijft: "Mag ik als 67-jarige oude rot in het vak waarschuwen voor deze tendens? Ik zie met lede ogen aan hoe de…
Feb 20, 2010
Kees van der Stel posted a discussion in Mededelingen van leden
Deze module is vooral bedoeld voor sceptici.................. Graag nodig ik je uit om deel te nemen aan de tweede tweedaagse module van mijn Stilte! Programma. Lees meer op http://www.keesvanderstel.nl/informatie/.Dag 3. Alles is Energie Dit wordt…
Feb 12, 2010
Kees van der Stel posted a discussion in Mededelingen van leden
Graag nodig ik je uit om deel te nemen aan de eerste tweedaagse module van mijn Stilte! Programma. Lees meer op: http://www.keesvanderstel.nl/informatieDag 1. Jij en MuziekHet thema van de eerste dag gaat over de helende werking van muziek. Vanuit…
Jan 14, 2010
More…