Blue monday of ML King-day

De Britse psycholoog Cliff Arnall heeft op basis van een aantal aannamen wetenschappelijk becijferd dat de 3e maandag van januari de deprimerendste dag van het jaar is. Veel mensen nemen dit voor waar aan en allerlei maatregelen worden genoemd om blue monday het hoofd te bieden. En als je al niet blue bent, dan wordt je dat vanzelf wel door de overvloedige aandacht, die hieraan besteed. Om gedeprimeerd van te worden ...Blue monday valt ook altijd samen met Martin Luther King day, waarbij aandacht wordt gevraagd voor vrede, sociale rechtvaardigheid, rassen- & klassengelijkheid en vrijwilligerswerk. Vernoemd naar de persoon die niet gedeprimeerd bij de pakken neerzat, maar de handen uit de mouw stak en het verschil maakte.

king_portrait.gif

Wat zegt dit nu over ons dat blue monday zoveel aandacht krijgt en ML King-day nauwelijks genoemd wordt? Zou ML King zelf ook last hebben gehad van blue monday? En betekent blue monday op het noordelijk halfrond automatisch happy monday op het zuidelijk halfrond? Ach, het beantwoorden van die vragen kost waarschijnlijk meer moeite dan gewoon toegeven aan onze behoefte om elkaar de put in te praten ...
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

  • Dag Josefien,
    Dank voor de complimenten. De omstandigheden kunnen wij meestal niet veranderen. Wel welke keuzen wij maken. En die maken het verschil. Dus ook de keuze waar je op zo'n dag op te focussen ..
    Hart.Groet, Reynold
  • Dance ze ... en voel je goed!
This reply was deleted.