Gender

Female


Location

Maarssen, Utrecht


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Met mijn Trainingsbureau Bezield Coachen breng ik mensen meer in contact met wat ze privé of zakelijk in hun Venus of Mars hebben en maak ze bewuster van hun eigen kern- kwaliteiten, mogelijkheden en blinde vlekken. Dit alles onder andere in de vorm van coachingstrajecten, persoonlijke effectiviteit & maatwerk training.Ook: relatie coaching en trainingen voor paren & partners. Op 28 november 2008 starten we, vanuit ons Instituut voor toegepaste spiritualiteit, de eerste professionele readingopleiding in Nederland voor trainers, coaches en begeleiders. Verder zetten bedrijven mij in voor het ontwikkelen van team dagen, trainingen en presentaties over toegepaste spiritualiteit.


Wat is je website?

https://www.bezieldcoachen.nl


extra website

https://www.readingopleidingmiddennederland.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Ieder mens is uniek en alle mensen hebben een gevoelig hart; een verfijnd kompas, hoe we ons ook gesterkt of gepantserd hebben. Daardoor kunnen we ons als afgescheiden gaan ervaren en eenzaam, uit contact met het grote geheel. Onze gevoeligheid en uniek-zijn botsen vaak met verwachtingen die opvoeding, cultuur en maatschappij van ons hebben. Frustratie en verwarring kan ons doen vergeten hoe wonderbaarlijk het leven is en hoe wij de teugels meer in eigen handen kunnen nemen, aan het roer kunnen staan van onze eigen levenswegplanning, zowel privé als zakelijk.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Ik was altijd al geïnteresseerd geweest in dromen en hun verband met het dagelijks leven. Zeer vaak had ik voorspellende dromen, wat in mijn gezin ook voor de andere gezinsleden vrij vanzelfsprekend was. Pas veel later hoorde en las ik meer over hoe zelfs wetenschappers als Einstein oplossingen van vraagstukken en uitvindingen dromen en hebben gedroomd. Droom interpretatie is het begin geweest van mijn (bewust) spirituele pad. Inmiddels schrijf ik mijn dromen in een database en vraag ik ze nog steeds om creatieve oplossingen voor de uitdagingen in mijn leven. Via een zelfhealing, healing en de reading opleiding ben ik in spiritueel groeiwerk mijn draai gaan vinden.Ik werd in 1985 gevraagd om les te gaan geven en trainingen te ontwikkelen aan het instituut waar ik zelf mijn opleiding gevolgd had (Centrum voor Intuïtieve Ontwikkeling Utrecht). Na een verblijf van 10 jaar in Turkije heb ik sinds 1997 een eigen praktijk en trainingsbureau met daaran nu toegevoegd mijn werkzaamheden voor Readingopleiding Midden Nederland. Mary Denaro, Janneke Schriek, Martin McCuskey, Donna Talking Leaves, Carla Verberk en Remmelt van Kleef zijn, naast Almaas en Ingeborg Bosch grote inspirators geweest en nog.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Wat ik aan lesgeven in zogenaamde 'groei' cursussen en trainingen en ook mijn privé-werk (coaching en reading) boeiend en motiverend vind, is de mate waarin mensen steeds meer ruimte willen creëren voor hun eigenheid, voor wie ze in essentie zijn, en dat meer en meer durven leven. Ook: om zonder oordeel alle facetten en emoties van zichzelf waar te leren nemen, te doorleven en keuzes te leren maken die in overeenstemming zijn met hun zielsverlangen. Ik voel me bevoorrecht om processen te mogen begeleiden waarin iemand een steeds grotere mate van verantwoording neemt of leert nemen voor de eigen groei- & helingsprocessen, of dat nou lichamelijk, emotioneel, geestelijk en/of spiritueel is. Wat mij betreft zijn die elementen per definitie in combinatie met elkaar aanwezig en onlosmakelijk verbonden. Tijdens het werk, de les, of de sessie, hoort de soms pijnlijke ervaring van 'met vallen en opstaan', of twee stappen vooruit en gevoelsmatig één stap terug, erbij. En ik blijf zelf ook leren, altijd! Ik ben een gepassioneerd mens en leef dat ook voor in mijn werk.


Mijn advies/quote aan anderen:

Walk your talk with compassion and live life to the fullest!


Carolien Geurtsen left a comment for Joke van der Stempel
"Hallo Joke, wat leuk om te lezen.
Ik ben opgeleid door Martin en Janneke, toen zij nog samenwerkten met Mary Denaro, bij wat toendertijd het 'moederinstuut' was, op de Leidseweg in Utrecht. Dus toen bestond het CLI nog niet, zij zijn later apart…"
Feb 5, 2009