Gender

Male


Location

Eindhoven


Birthday:

July 13


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Visie over een nieuwe maatschappij, coachen van ondernemers naar multidisciplinair maatschappelijk verantwoorde uitdagingen.


Wat is je website?

https://www.marktleiderschap.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Mijn eigen ik, de verbintenis met alles in het universum, de energetische balans in een permanente chaos.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

De universiteit van het leven zorgt voor veel valkuilen die je als dankbare uitdagingen oplossingsgericht gaat ervaren. Als alleenstaande vader werden die obstakels alleen maar groter en dus ook de uitdagingen. Begrijpen dat je onderdeel bent van een heel krachtig geheel maakt je bewust van je eigen kracht door er actief mee om te gaan.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Het is de kern van alles wat ik doe. Vanuit zingeving binnen ondernemerschap bouwen we aan maatschappelijke meerwaarde en verandering.


Mijn advies/quote aan anderen:

Geniet van de uitdaging van het leven, hoe moeilijk het ook is af en toe.


Anita Oerlemans replied to Jean-Paul Close's discussion 1 op de 1000
"Een grote hindernis bij het aanpakken van de wereldproblemen is de tegenstelling tussen het eigen belang en het algemeen belang. Mensen (zeggen te) willen opkomen voor het algemeen belang, maar komen op de eerste plaats op voor hun eigen belang.…"
Mar 21, 2013
Jean-Paul Close posted a discussion
We zijn bezig met een grote wereldwijde omslag, de noodgedwongen herinrichting van de menselijke maatschappij. Het is een unieke periode die we meemaken. Tot voor kort waren de ontwikkelingen van de menselijke organisaties (maatschappijen maar ook…
Oct 13, 2010
Jean-Paul Close commented on Theo Buijsrogge's video
"Inderdaad leuk maar ondanks zijn gegrinnik en gefrummel met zijn schoenen maakt hij een veel wijzere en bijdetijdse indruk met zijn antwoorden dan we tot op heden hebben kunnen zien van de Rooms Katholieke Paus of andere spirituele leiders. 3…"
Jun 5, 2009
Jean-Paul Close posted a discussion
In mijn blog heb ik de eeuwenoude tarot gebruikt om onze Nederlandse maatschappij te plaatsen binnen het faseproces van de grote arcade. Ik heb de volgende fasen om tot het einde van een cyclus en begin van een nieuwe te komen ingeschat op 3 jaar na…
Dec 21, 2008
Jean-Paul Close replied to Jean-Paul Close's discussion Het moet anders
"Inderdaad. Waarheid is subjectief. Doet mij denken aan het verhaal van de "platlanders", een volkje dat in een tweedimensionele wereld leeft. Ze kunnen dus alleen naar links en naar rechts maar niet naar boven of naar onderen. Ze zijn helemaal plat.…"
Dec 12, 2008
Jean-Paul Close replied to Jean-Paul Close's discussion Het moet anders
"Er bestaat een spirituele uitleg dat het karnale, de stoffelijke periode, van de geest bedoeld is als opdracht om zich te ontwikkelen aan de hand van ervaringen die deze geest verrijken tot aan de perfectie. Op die manier kan een geest meerdere…"
Dec 12, 2008
Theo Buijsrogge replied to Jean-Paul Close's discussion Het moet anders
"Het klopt mijns inziens dat niets "moet". Zoals je al zegt is de wereld die we ervaren perfect in die zin dat het een reflectie is van ons eigen bewustzijn. We ervaren in de wereld echter niet die Eenheid die we in essentie wel zijn. Ons bewustzijn…"
Dec 12, 2008
Jean-Paul Close posted a discussion
De kredietcrisis is alleen maar een resultaat van 20 jaar materialistische focus. Als het de banken niet waren geweest dan was er wel iets anders in ons gezicht ontploft waardoor we in gingen zien dat we de morele lijntjes van het toelaatbare zwaar…
Dec 5, 2008
Jean-Paul Close left a comment for Roelof Wobben
"Beste Roelof,
Fijn dat je zo reageert en natuurlijk ben ik het helemaal met je eens dat we hard moeten werken aan de ontwikkeling van de gevoelskant van de samenleving, inclusief ondernemerschap. Maar deze leiderschaptaak is moeizaam omdat men zo…"
Oct 27, 2008
Jean-Paul Close left a comment for Hans Anneveld
"Hallo Hans, op dit netwerk kan en mag jij natuurlijk niet ontbreken. Je bent een voorbeeld voor velen ook op dit vlak.
Groet, JP"
Jul 22, 2008
Jean-Paul Close left a comment for Jean-Paul Close
"Hallo Theo,
Iedereen is echt gelukkig maar verstoppen zoveel van zichzelf achter stereotype gedragspatronen die ons worden opgelegd door onszelf dat ze niet echt meer lijken. Verander de wereld en begin bij jezelf. Breek uit je eigen muurtjes en…"
Jul 10, 2008
More…