Gender

Female


Location

Vlijmen


Birthday:

September 26


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Kort gezegd: verdieping en inspiratie op allerlei vlakken. Ik ben opgetogen over de stroomversnelling van vernieuwende duurzame initiatieven die over de wereld gaat en probeer mijn steentje bij te dragen door informatie daarover te verspreiden en mensen te bemoedigen. Ik schreef drie boeken over hooggevoeligheid, ik geef lezingen en werk als coach, bewustzijnstrainer en dialoogbegeleider. Zie verder mijn website en nieuwsbrief aldaar.


Wat is je website?

http://www.gevoeligheidalskracht.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Leven vanuit mijn bron. Dat betekent iedere keer opnieuw naar binnen gaan, contact maken met het meest zuivere dat daar aanwezig is en van daar uit handelen. En als dat niet lukt... veel van mijzelf houden en mijzelf bemoedigen. Vanuit die houding kan ik er zijn voor anderen.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Ik heb geen gemakkelijke start gehad en had daardoor een behoorlijk negatief zelfbeeld. Door heel veel zelfstudie, zelfonderzoek, oefenen en trainen is het me gelukt, dat naar het positieve om te buigen. Ik heb daarbij veel bijzondere helpers gehad. Ik wil vooral de Findhorn Community in Schotland noemen. Mijn verblijf daar is van heel grote invloed geweest.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Ik kan me niets in mijn leven voorstellen wat niet met spiritualiteit verweven is. Dat geldt ook voor mijn boeken, mijn levenslooptrajecten, mijn workshops. Ik probeer werk te zien als liefde in actie.


Mijn advies/quote aan anderen:

Alleen liefde telt, de rest mag je loslaten.


You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments

 • Ja dat hoop ik ook. Dank voor je lieve zorg!
  X
 • Hi Marian, fijn om je reactie te horen en ik was je ooit al eerder tegen gekomen ivm jouw werk met hooggevoeligheid.
 • Hoi Marian,

  Leuk dat je ook zo met de dialoog bezig bent en ook geraakt bent door de kracht van presencing. Bijzonder ook, dat je bij de Findhorn Community bent geweest. Ik meen dat Daniel Ofman, auteur van bezieling en kwaliteit in organisaties, daar ook over schrijft als een bijzondere periode in zijn ontwikkeling. Ik werk nog altijd graag met zijn kernkwadranten. Misschien kun je me over die periode nog eens meer vertellen?
  Voor mij is de dialoog eigenlijk pas echt een rol gaan spelen tijdens een dialoogconferentie in 2002, waaruit o.a. de World Dialogue Foundation is ontstaan, die wij beiden noemen op onze sites. Deze conferentie was georganiseerd door de Encounter of Worldviews Foundation, die op haar beurt weer is opgericht door mijn vader, n.a.v. zijn boek De terugkeer van de mens. Zodoende heb ik het als het ware allemaal zien groeien en bloeien vanaf de jaren negentig. Het is dus niet verbazingwekkend dat de dialoog in mijn leven zo'n belangrijke plaats heeft gekregen. Na de conferentie ben ik in het bestuur gaan zitten van de Society for Organizational Learning in Stockholm, zodat ik een aantal jaren nauw betrokken ben geweest bij de ontwikkeling van het U-proces. De dialoog en het U-proces zijn een mooi duo. Enerzijds is er het unieke moment van de dialoog en anderzijds het zichtbare proces. Hier mag je me altijd voor wakker maken!

  Groetjes, Bart
This reply was deleted.