Gender

Female


Location

Almere


Birthday:

August 27


Age:

64


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Met het nieuwe spirituele beroep voor de 21e eeuw : Creascopist en het Expertisecentrum Creascopie. In 2009 start het Expertisecentrum een eigen creating community, waarbij de Creascopie de basis(ped)agogiek zal vormen. Voor de didactiek Spiraalleren is het Expertisecentrum nog op zoek naar creatief talent die willen aansluiten bij het traject Identity Art. Het Expertisecentrum is op zoek naar mensen in de regio Almere.


Wat is je website?

https://www.creascopie.nl


extra website

https://BreinCodecentrum.ning.com


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Vorm durven geven aan je diepste innerlijke Zelf, je Inner Child, goddelijke Code of diepste Essentie, je eigen creatieve Geest. Daarnaast betekent spiritualiteit voor mij durven kiezen voor mijn eigen zielsliefde en die van de ander, i.p.v. kiezen voor de angst van het EGO.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Door mijn dochter Alinda, een hoog spirtitueel begaafd kind die ik als moeder en wijsgerig pedagoog 21 jaar heb mogen begeleiden en coachen. Zij heeft mij laten (in)zien dat ook ik een hoog spiritueel begaafd zielewezen ben, net zoals iedereen, maar dat velen zich dat nog niet bewust zijn (geworden). Tevens heeft een spirituele reis door de Maya-cultuur mijn diepste herinneringen wakker geschud. Tijdens deze reis heb ik vele spirituele herbelevingen gehad en heb ik weer contact mogen maken met mijn diepste spirituele zielewezen, mijn diepste goddelijke kern. Door mijn werkervaring, opleidingen en creativiteit te synthetiseren met de oude spirituele wijsheid die ik in mij draag als (op)gave, heb ik de Methodiek Creascopie en de Didactiek Spiraalleren ontwikkeld. Beiden zijn als eigen Merk geregistreerd en ondergebracht in het Expertisecentrum Creascopie. Ik ben nu bezig dit vorm te geven in Het BreinCode centrum Almere, een Leer-en Ontwikkelingscentrum wat de ambitie heeft uit te groeien in 2018 tot internationaal Expertisecentrum.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Mensen en organisaties coachen in hun zielsontwikkeling middels de BreinCodemethodiek Creascopie en didactiek Spiraalleren.


Mijn advies/quote aan anderen:

Wij zelf zijn de weg naar ons zelf / Wij zijn het Zelf waarop wij wachten.


You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments are closed.

Comments

 • Hoi Jolanda,

  Ik heb de site Creascopie gelezen. Ik weet niet zo goed wat ik me hier bij voor moet stellen. Ik ben geen ondernemer, sinds kort werkzaam bij een reproductiebedrijf op gebied van kopiëer en printwerk e.d. Op persoonlijk vlak maak ik een proces van bewustwording en loslaten van .... mee.

  Lieve groet
  Nienke
 • Beste Jolanda,

  Heb zeker interresse voor je uitnodiging.
  Als er verder nog iets is wat ik kan betekenen voor uw organisatie.
  Bijvoorbeeld vermogensbeheer via mijn partners in New York dan hoor ik het graag. Ik kan u via internet instructies geven. En daarnaast kunnen we eventueel hiervoor ook een afspraak maken.

  Momenteel heb ik nog geen klanten.
  Vanuit een uitkering ben ik nu bezig dit op te zetten.  http://dijkstraadviseurs.wordpress.com/

  Gr, Tobias
 • Hoi Jolanda,

  Ik heb me nog maar net aangemeld.Wat leuk dat er al iemand reageerd. Ik ben wat deurtjes aan het open doen, ontdekken. Zal een kijkje nemen bij creascopie.

  Prettig weekend!
  Groetjes! Nienke
 • Ga naar de website: www.hva.nl/mzd-dt
  De knielende man linksonder met geruit hemd!
 • Prima idee
  Alvast de beste wensen voor 2009, nu al spannend.
 • Hallo Jolanda
  Ik heb genoten van je inspirerende blogs.
  Als "tegenprestatie", één van mijn verhalen:
  Mag ik van u?
  “Mag ik van u een zwijgcultuur?” vroeg de manager aan de man achter de toonbank van de bedrijfscultuurwinkel.
  De man keek hem vorsend en niet onvriendelijk aan.
  “dat was alweer de zoveelste manager, die een zwijgcultuur wilde, dat heb je met die onder de toonbankproducten” zei hij tegen zichzelf.
  “wilt u een cultuur van het kleine zwijgen of van het Grote Zwijgen, mijnheer? ” vroeg hij beleefd.
  Toen de klant hem niet begrijpend aankeek, legde hij uit:
  “het kleine zwijgen betreft misstappen en fouten van medewerkers en het Grote Zwijgen die van de top van de organisatie”
  “Geeft u dan maar de tweede” zei de klant, “van die eerste wil ik juist graag af.
  Hij werd weer pijnlijk herinnerd aan de recente lekken naar de pers.
  De verkoper rommelde wat in allerlei laden.
  “Helaas, mijnheer, deze producten vliegen zo snel de winkel uit, dat ik ze op dit moment niet kan leveren. Mijn personeelsleden hebben helaas verzuimd om de voorraad te controleren en tijdig bij te bestellen en zijn op dit moment om voor mij onheldere redenen ziek, zodat ik hier zelf sta, maar over een week moet het wel lukken om het exemplaar te leveren”
  “Daar kan ik niet op wachten’ zei de klant ”heeft u niet iets anders?”
  “Maar natuurlijk” antwoordde de verkoper met een brede glimlach, “wat dacht u van een klaagcultuur?’’ Deze hebben we in twee varianten, die desgewenst samengevoegd kunnen worden. In de ene klagen de medewerkers over het management en in de ander klaagt het management over de medewerkers”
  “Die eerste heb ik al” zei de klant.
  “Er wordt zelfs te veel geklaagd, ze moeten eens hun kop houden, daarom wilde ik juist een zwijgcultuur, wat dacht u dan?”
  “Ik zie dat u al het hele pakket heeft op dit terrein” zuchtte de verkoper,”maar laat eens kijken, wat dacht u van een verdeel- en heerscultuur?”
  “Heb ik ook al” zei de klant, die ondanks zijn jeugd door de wol geverfd, om niet te zeggen verlopen oogde. “Met het verdelen gaat het prima, met het heersen wat minder”. Ik heb een pakket voor gevorderden in de aanbieding” reageerde de verkoper.
  “Laat maar zitten” zei de klant vol zelfvertrouwen,”dat leer ik nog wel”
  “Ongetwijfeld” mompelde de verkoper om luider te vervolgen, “wat heb ik dan nog meer voor u?”
  Hij boog zich stram voorover en vroeg: “wat dacht u van een mooi verzamelpakket van de graaicultuur, de intimidatie- en angstcultuur, de topdowncultuur, de ‘geef de schuld maar aan een ander’ cultuur en niet te vergeten, de vergeetcultuur?”
  “Die eerste vier heb ik ook al”, zei de klant, die merkte dat hij al met al toch al aardig wat bereikt had, maar “wat is een vergeetcultuur? “
  “Dat is ons meest uitgebreide pakket, mijnheer.
  Hier wordt beschreven hoe een organisatie bijvoorbeeld haar geschiedenis kan vergeten of haar doelstellingen of desgewenst haar klanten en medewerkers”.
  “Heb ik ook allemaal al” zei de klant enigszins wanhopig wordend.
  Hij dacht er aan dat hij de laatste tijd regelmatig vergat dat hij getrouwd was, iets wat hem behalve in heel opwindende situaties ook regelmatig behoorlijk in verlegenheid gebracht had. Zijn vrouw had doorgaans een geheugen als een olifant en was minstens even vervaarlijk als dat edele dier op de momenten dat zelfs zij een geheugenstoornis had en haar zachte inborst vergat.
  “Maar eigenlijk zijn dit allemaal zaken, die ik niet wil’, ik wil juist een nieuwe cultuur neerzetten, een positieve cultuur, heeft u daar niets van?”
  De verkoper glimlachte. Het ging weer zoals altijd met die managers.
  “Had dat dan meteen gezegd” dacht hij.
  “U wilt een nieuwe cultuur creëren” zei hij zo respectvol als hij kon, “maar zou het kunnen zijn dat u niet beseft, hoe u al lange tijd uw niet gewenste cultuur gecreëerd en onderhouden hebt”
  “Die heb ik niet gecreëerd” reageerde de klant,”dat hebben mijn voorgangers gedaan en natuurlijk alle medewerkers”.
  “U zei net al, dat u de ‘geef de schuld maar aan een ander’ cultuur al had “ wees de verkoper hem terecht op een zo vriendelijke toon, dat de klant niet protesteerde.
  “Natuurlijk heb ik talloze mooie voorbeelden” Hij reikte achter zich.
  “een marktgerichte cultuur, een resultaatgerichte cultuur, een innovatieve cultuur, een competetieve cultuur, een excellente cultuur. En zo zijn er vele. Er verschijnt haast iedere week een nieuwe en wij hebben ze allemaal.”
  “Nu komt u eindelijk ter zake, die wil ik wel hebben”
  “Dat kan ik me voorstellen, wie niet, maar helaas kan ik u die niet zomaar verstrekken”.
  “Waarom niet, brieste de klant, “ik eis, dat u mij die verkoopt, anders..
  “Ah, ik was vergeten dat u net zei, dat u de intimidatie- en angstcultuur al had, maar goed, ik zal het u uitleggen.
  Weet u waarom winkeliers geen drank mogen verkopen aan jongeren die nog geen 16 jaar zijn?”
  “Dat is omdat ze nog niet geacht worden om daar verstandig mee om te gaan’zei de klant “ en u bedoelt?”
  “ U snapt het”zei de verkoper. “ga eerst met u zelf en uw collega’s eens diepgaand nadenken over wat u tot nu toe gedaan hebt en nog steeds doet om niet te bereiken, wat u zo graag wilt. Kijk daarna eens of u een consistent voorbeeld van uw gewenste cultuur kunt zijn in de organisatie en wellicht daarbuiten en kom dan nog eens terug, als dat nog nodig is tenminste. U weet wat ik verkoop en wat veel belangrijker is: u weet dan misschien wat beter wat u wilt en doet”
  De klant knikte en ging zwijgend weg.
  De verkoper dacht: “hij heeft een nieuwe manier van zwijgen geleerd en ik heb misschien over een paar jaar een nieuwe klant. Alleen jammer, dat het als het zo doorgaat vanavond weer droog brood wordt. Maar wie weet, de dag is nog maar net begonnen”.

  Jacques Vis
  Docent opleiding Management in de Zorg en Maatschappelijke Dienstverlening
  www.hva.nl/mzd-dt
 • Hallo Jolanda
  Leuk om eens af te spreken.
  Ik ben overigens geen ondernemer, slechts een docent met een paar hobbies.
  Jacques
  j.h.j.visd@hva.nl en tel.0205952434
 • Hoi Jolanda,

  Je biedt een bijzondere techniek aan om je diepste zelf in beeld te brengen. Ik wens je veel succes en ik weet je te bereiken mocht ik hier behoefte aan hebben.

  Groetjes Raguel
 • Hallo Jolanda,

  Dank je heel erg hartelijk voor je uitnodiging. Dat stel ik zeer op prijs. Dat ik nu pas reageer heeft met enorme verschuivingen in mn persoonlijk leven te maken; èn met enige onbekendheid met dit internet-netwerken, waardoor ik n reaktie geven nog niet tot prioriteit had gemaakt. Maar dat kan nu alsnog komen. Vertel 's iets als je wilt over de mogelijke ontmoetingsdag 24 nov (3 dec. kan agenda technisch niet) ? Natuur en elkaar ontmoeten klinkt me al fijn in de oren. Hoe ziet t er praktisch uit?
  Graag tot weder, het prikkelt me,
  lichtegroet,
  Yvonne
 • mooie site.

  Groetjes Anemee Violet
This reply was deleted.