Gender

Male


Birthday:

October 13


Age:

59


Met welke talenten wil je anderen van dienst zijn?

Ik kan complexe en onoverzichtelijke zaken overzien en terugbrengen tot de essentie voor praktisch gebruik. Ik ben daarbij doel- en mensgericht. Mijn natuurlijke rol is die van "navigator". De navigator, die richting geeft aan ontwikkeling van mensen en organisaties


Wat is je website?

https://www.buijsrogge.nl


extra website

https://www.succeskompas.nl


Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Bewustzijn dat je in essentie een spiritueel wezen en niet alleen dit fysieke lichaam bent. Weten wie je zelf bent, het ontdekken met welke bestemming je in dit leven bent en dit in harmonie met anderen creëren en ervaren met als uiteindelijk doel om te groeien in bewustzijn.


Hoe is dat inzicht gegroeid en wie/wat speelde daarbij een bijzondere rol?

Mijn ernstig zieke broer had door wat hij noemde een "spirituele levenswijze" ineens geen last van zijn "ongeneeslijke" auto-immuunziekte. Toen hij dit vertelde gaf hij mij het boekje "De zeven spirituele wetten van succes"van Deepak Chopra. Dit was de start om alles hierover te onderzoeken en een wereld ging voor mij open. Een crisissituatie, zakelijke en privé, leidde tot verdieping van het spirituele inzicht en het werkelijk doorleven ervan. Het werd ook de aanzet voor het Spiritueel Ondernemers Netwerk en later het schrijven van het boek 'Succeskompas, richting geven aan je leven en werk'.


Wat doe je met spiritualiteit in je werk?

Ik kijk naar de heelheid van de mens, probeer niet te oordelen en merk dat je zo sneller onenigheden en conflicten oplost. Ik help mensen en organisaties door te dringen tot de essentie en van hieruit richting te geven. Ik probeer mezelf te zijn en goed in de gaten te houden dat ik nog steeds mijn eigen koers vaar, zodat ik voor mezelf en anderen de maximale toegevoegde waarde lever, wat een hele uitdaging is.


Mijn advies/quote aan anderen:

Vergeef iedereen/alles wat je niet bevalt en wees dankbaar voor al het moois in je leven


You need to be a member of Spiritueel Ondernemers Netwerk to add comments!

Join Spiritueel Ondernemers Netwerk

Comments are closed.

Comments

 • Hoi Theo,

  Ik wilde je even complimenteren met deze site. De vragen van het profiel vind ik een erg goed beeld geven van de beantwoorders van die vragen. Ze zijn diepgaand, niet beperkend en bieden alle ruimte om jezelf te laten zien.

  Hartelijke groeten,

  Stef
 • gefeliciteerd met de 1000 Theo, het voorziet in een behoefte ;-)
  groetjes ruud
 • THeo,
  Ik vond het ook heel fijn je gisteren onverwacht te ontmoeten. Ik hoop dat je de middag interessant vond? De opmerking die ik maakte "over doe eens wat" is van een andere site. Ik vergiste me. Dat wil niet zeggen dat ik wat actiever zou moeten zijn. De keuzes maken!
  Warme greot / Arnold
 • Goede, Beste Theo!

  Groeten uit Heusden!

  Heb je al eens overwogen om je succesvolle netwerk uit te breiden met spirituele ondernemers vanuit de hele wereld? Ik sta te popelen om veel meer ondernemers uit te nodigen vanuit andere landen ...

  Alle Goeds!

  Ivo
 • Ha Theo,

  Dank voor het compliment dat je mijn schrijven mooi vindt. Het voor mij zo heerlijk om nu bij een groep te zitten waar mijn gedachten herkenning vinden!

  Er zijn meer mensen die zich hun verbazing over mijn professie hebben uitgesproken. Een spiritueel jurist is blijkbaar een witte raaf. De waarheid is dat ik jaren ten zeerste betwijfeld heb of ik wel jurist wilde zijn. Ben een paar keer weggelopen, maar rolde iedere keer weer terug in het vak.

  De laatste vlucht was vorig jaar mei. Ik werkte in loondienst bij een bedrijf waar mensen werk en privé strikt gescheiden houden, en werken om te werken. Je begrijpt dat ik daar tussen die dode mensen zelf bijna dood ging. Toen een stem zei dat het zo niet meer verder kon, heb ik geluisterd en mijn vaste baan opgezegd. Na twee maanden met mijn busje door Europa hebben getrokken kreeg ik het gevoel weer een heel mens te zijn.

  In november was ik weer aan het solliciteren: loondienst niet-juridische functies. Maar het wilde niet erg vlotten.

  Al googelend kwam ik bij het Spiritueel Ondernemers Netwerk. Mijn hart ging open! Geweldig! Hier wilde ik bij horen! Maar, ik was geen ondernemer. Wat nu?

  In dezelfde week kwam een grote opdrachtgever uit de lucht vallen, die mijn start als ZZP-er mogelijk maakte. De keuze was toen snel gemaakt.

  Zo is het allemaal gekomen, Theo! Vaak zaait een mens, maar valt wat opkomt buiten zijn gezichtsveld. De impact die wij op elkaar hebben is echter veel groter dan wij denken.

  Drie keer weggelopen: nooit meer jurist willen zijn. Drie keer is scheepsrecht. Nu niet meer weglopen, maar doorgaan! Mijn start is niet gemakkelijk, maar één grote persoonlijke ontwikkeling. Pionieren ligt mij wel.

  Het is goed zo.

  Hartelijke groet,

  Thally
 • Hi Theo,
  Ik zie dat ning bij de recente activiteiten de fotootjes weggehaald heeft.
  Ik als beelddenker vind dat jammer.
  Maar jij zult daar misschien niks aan kunnen veranderen.
  groetjes ruud
 • dank voor de moeite Theo,
  Ik heb nu RSS ingesteld.
  groetjes ruud
 • Hi Theo,
  Een technisch vraagje.
  Bij de discussies springt steeds de discussie naar boven waarop het laatst is gereageerd, wat ik prettig vind.
  Bij de blogs gebeurd dat niet, dat zou ik ook prettig vinden. Zo zouden ze ook meerdere keren in de aandacht komen en is het snel te zien of er op gereageerd is.
  Ik weet dat je hem op volgen kunt zetten.
  Ik weet niet of het mogelijk is
  groetjes ruud
 • Hi Theo,
  Ik wens jou en je naasten een prachtige jaarwisseling en een voorspoedig en tevens zin- en vreugdevol 2009!

  Ik hoop je in het nieuwe jaar weer eens ergens tegen te komen.

  Hartelijke groet,
  Kees van der Stel
  Transpersoonlijk Coach en Counselor
 • Dag Theo,

  Ik heb nog geen reactie van je mogen ontvangen op jouw e-mail aan mij.
  Verder ben ik bezig om met Annette Beerens van dit netwerk een dialogische ontmoeting te organiseren in haar therapeutische tuin. Tevens heeft dit als doel om de leden van dit netwerk elkaar lijfelijk te laten ontmoeten zodat onderzocht kan worden waar de synergie zich bevindt. Voel jij voor dit initiatief. Lijkt het je, als initiatiefnemer van dit netwerk, leuk om hier aan deel te nemen?
  Ben benieuwd naar je reactie.

  ik heb trouwens naar je radioprogramma geluisterd.
  Met HARTelijke groeten, Jolanda Simons.
This reply was deleted.